OMAKOTImessut_2023_yleisbanneri_1920x200.jpg

Puhujat

Tutustu OMAKOTI-messujen ohjelmalavan esiintyjiin

OMAKOTI-messujen ohjelmalavalla tapaat alan huippuasiantuntijoita, kuulet viimeisimmät trendit ja saat käytännön vinkkejä kodin rakentamiseen, remontointiin ja sisustamiseen. Tämä on tilaisuutesi oppia uutta, kysyä kokeneilta ammattilaisilta ja innostua omasta unelmakodistasi. Luvassa on inspiroivia puheenvuoroja, mielenkiintoisia keskusteluja ja käytännön vinkkejä. Riippumatta siitä, oletko vasta aloittamassa rakentamista tai haaveilet kodin päivityksestä, meillä löytyy ohjelmaa juuri sinulle. Ohjelma sisältyy messulipun hintaan.


Kuvassa Seija Strand

© Jenna Peltonen

Sisustusklinikkaan voi osallistua kuka tahansa messuvieras veloituksetta. Huomioithan kuitenkin, että paikat täytetään saapumisjärjestyksessä ja konsultaatioaika on rajallinen. Sisustusklinikka on avoinna rajoitetun ajan Seijan luentojen jälkeen lauantaina ja sunnuntaina 28.-29.10.2023.

Seija Strand | Luennot ja sisustusklinikka la-su

Käytännön sisustusvinkit ja tämän hetken sisustustrendit

Seija Strand, sisustussuunnittelija SI, on tullut laajalle yleisölle tutuksi Kotoisa TV-ohjelmasta. Seijan suunnitelmat perustuvat aina käytännöllisyyteen ja toiminnallisuuteen. Hän uskoo vahvasti, että visuaalinen kauneus saadaan toteutettua tilassa kuin tilassa, kunhan ensin suunnitellaan toiminnallisesti järkevä tilaratkaisu, joka vastaa asukkaiden tarpeisiin. Hyvä suunnittelu on tärkeä pohja niin budjetin kuin aikataulunkin kannalta, olipa kyseessä sitten remontti- tai uudiskohde. Asiakaslähtöisyys ja kuunteleminen ovat Seijan mielestä sisustussuunnittelijan tärkeimpiä ominaisuuksia ammattitaitoisen suunnitteluosaamisen lisäksi.

– On tärkeää kuunnella tarkasti asiakkaiden toiveita ja tarpeita, mutta hyvän sisustussuunnittelijan tehtävä on myös haastaa ja tuoda esiin uusia näkökulmia asiakkaan vakiintuneiden rutiinien ja ajatusmallien rinnalle. Pidän myös erittäin tärkeänä hyvää ja sujuvaa yhteistyötä niin asiakkaan kuin urakoitsijoiden kanssa. Meillä kaikilla on yksi yhteinen tavoite eli saada asiakkaalle toiminnallinen, kaunis ja laadukkaasti toteutettu lopputulos, Seija korostaa.

OMAKOTI-messuilla Seija kertoo yleisesti sisustamisesta ja luo katsauksen tämän hetken sisustustrendeihin. Lisäksi yleisöllä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä mukaan Seijan vetämään sisustusklinikkaan, jossa hän ratkoo asiakkaiden sisustuspulmia ja antaa vinkkejä esim. värien ja materiaalien valintaan pikakonsultaation merkeissä. Nappaa siis mukaasi muutama valokuva sekä pohjakuva muutosta kaipaavasta kohteesta ja tule kuulemaan huippuammattilaisen vinkit omaan kotiisi!


Natalia Salmelan kasvokuva

© Janita Autio

Nata Salmela | Raksaa & Fiksaa LIVE podcast la-su

Keskustelua rakentamisesta, remontoinnista ja taloudesta

Nata Salmela on yksi Suomen pitkäaikaisimmista ja menestyneimmistä somevaikuttajista. Natalla rakentaminen on verissä ja hän ajautui remonttien pariin isänsä kannustamana ja omia koteja remontoimalla. Omaksi iloksi toteutetun lähes kymmenvuotisen remppataipaleen jälkeen Nata alkoi sijoittaa kiinteistöihin ammattimaisesti - samalla toteuttaen miljoonia suomalaisia kiinnostavaa rakennusaiheista sisältöä kanavissaan. Sisällöntuotannon, esiintymisen ja puheen ammattilainen on ehtinyt uransa varrella konseptoida, toteuttaa ja julkaista jo neljä podcastia. Elokuussa 2023 lanseerattu ja Rakentaja.fi kanssa yhteistyössä toteuttama Raksaa & Fiksaa -podcast yhdistääkin Natan kaksi suurinta intohimoa: rakentamisen ja audion.

Lauantaina ja sunnuntaina Nata kuljettaa meidät raksa- ja remppamaailman syövereihin, kun messuvieraat pääsevät seuraamaan Raksaa & fiksaa LIVE podcastia, missä Nata keskustelee alan tunnetuimpien toimijoiden ja ammattilaisten kanssa jakaen samalla parhaimpia käytännön vinkkejä, joita jokainen voi hyödyntää omissa raksa- tai remppaprojekteissaan.


Kuvassa Susanna Makaroff

Susanna Makaroff | Luennot pe-su

Omakohtainen tarina homekotipainajaisesta

Susanna Makaroff on espoolainen valtiotieteilijä ja viestintäalan yrittäjä. Hän on kirjoittanut "Homeäidin päiväkirja" -nimisen tarinallisen tietokirjan perheensä koko elämän rajusti muuttaneesta homekotipainajaisesta ja vuosia kestäneestä selviytymistaistelusta. Lisäksi Susanna on tehnyt sisäilmaongelmiin liittyvää vaikuttajaviestintää ja vapaaehtoistyötä kokemusasiantuntijana.

OMAKOTI-messujen luennoissa Susanna käsittelee tätä ajankohtaista aihetta, joka koskettaa monia taloyhtiöitä pk-seudulla ja koko Suomessa. Perjantaina hän kertoo tyypillisistä ongelmatilanteista ja käy läpi, miten taloyhtiöt voivat paremmin reagoida osakkaan ilmoituksiin epäillystä sisäilmaongelmasta ja asunnossa oireilusta. Susanna tarjoaa positiivisen näkökulman ja käytännön esimerkkejä siitä, miten vaurioiden välitön tutkiminen ja korjaaminen on sekä taloyhtiön että sen osakkaiden etu. Nopealla toiminnalla voidaan välttää niin taloudellista ahdinkoa, kalliita korjauskustannuksia kuin yhtiön mainehaittaa.

Lauantaina ja sunnuntaina Susanna keskittyy puolestaan osakkaan näkökulmaan ja tarjoaa käytännön vinkkejä siihen, miten lähteä hoitamaan oman kodin epäiltyä sisäilmaongelmaa ja kuinka välttyä sudenkuopista matkan varrella.


Kuvassa Perttu Sirviö

Perttu Sirviö | Luento lauantaina

Kysy & vastaa | Aiheena kylpyhuoneen ja saunan remontit

OMAKOTI- ja Rakenna & Remontoi-messuja jo useiden vuosien ajan juontanut Perttu Sirviö tunnetaan suuren yleisön keskuudessa etenkin Remonttipiiskuri TV-ohjelmasta, mutta hän on myös kokenut konkari rakennusalan toimijana ja yrittäjänä.

Lauantaina pidettävällä luennolla Perttu käy läpi kylpyhuone- ja saunaremontin tärkeimpiä kohtia sekä kertoo, mitä pitää ottaa huomioon märkätiloja remontoitaessa. Perttu ottaa vastaan yleisön kysymyksiä koko luennon ajan, joten mikäli sinulla on jokin askarruttava pulma tai haluat tulla kysymään vinkkejä saunan ja pesuhuoneen remontista, niin tätä puheenvuoroa ei kannata jättää välistä!

Perttu toimii myös ohjelmalavan juontajana koko messujen ajan.


Kuvassa Meja Designin Meja Hynynen

Meja Hynynen, Meja Design | Luennot pe ja la

Pihistä ja panosta remontissa - esimerkkejä persoonallisista toteutuksista eri remppabudjeteilla

Meja Hynynen on sisustussuunnittelija, kierrätyssisustaja, asuntoflippaaja ja vaikuttaja, joka luo uniikkeja koteja persoonallisella otteellaan. Hänen suunnittelufilosofiansa painottaa toimivia tiloja, yllättäviä yksityiskohtia, värien ja kierrätysmateriaalien rohkeaa käyttöä. Unelmakoteja Meja on toteuttanut jo vuodesta 2005 alkaen ensin itselleen ja sen jälkeen myös asiakkaille. Tämä markkinoinnin ja sisustusalan moniosaaja jakaa eläväistä sisältöä remontoinnin, sisustussuunnittelun ja vintageaarteiden ympäriltä Instagram-tilillään @mejadesign.fi. Meja Design yrityksensä lisäksi hän on mukana myös Rakkausrempat -yrityksessä yhdessä rakennusurakoitsijapuolisonsa Matiaksen kanssa.

OMAKOTI-messuilla Mejan luentojen aiheena perjantaina ja lauantaina on Pihistä ja panosta remontissa. Meja tuo esille, miten uniikkeja remontteja voi toteuttaa eri remppabudjeteilla esimerkiksi kierrätystä hyödyntäen. Myös isomman budjetin remontissa ei kaikkea kannata välttämättä uusia, vaan vanhaa kunnostamalla voi säästää pitkän pennin rahaa, sekä myös ympäristöä. Mejan esitykset sisältävät paljon aitoja esimerkkejä, joten kannattaa tulla kuuntelemaan ja ottamaan vinkit talteen!